מה זה בית חכם ? תכנון ומחיר

בית חכם מחיר מומלץ

שאלות ותשובות בנושא בתים חכמים

שאלה: מהו בדיוק בית חכם ומדוע הנושא מעורר הדים?

תשובה:  הטכנולוגיה המתקדמת יוצרת עבורנו בני האדם הזדמנויות חדשות ומייצרת מוצרים חדשים. בנוסף לכל המכשירים האלקטרוניים הביתיים (כולל מערכות אזעקה לבית ולחצר).

יוצרה בשנים האחרונות מערכת טכנולוגית שמבוססת על מעבד מחשב, ומאפשרת שליטה, בקרה וסנכרון של כל החשמל והמכשירים החשמליים בבית. זהו הבית החכם. מערכת שהופכת את הבית לבטיחותי יותר, לנוח להפעלה ולחסכוני בצריכת החשמל. כל זאת בתכנות מראש וללא מגע יד אדם.

עד לפני מספר שנים לא רב נחשב הנושא הזה למדע בדיוני, אולם כיום זוהי המציאות.

מערכת בית חכם הפכה לפופולרית בשנים האחרונות. זאת בגלל שכל המוצרים החשמליים הפכו למוצרי צריכה בני השגה לכל משקי הבית.

עקב האפשרות לחיסכון בחשמל שעלותו נמצאת בעלייה מתמדת. כניסת מערכות אזעקה לבית לשוק הישראלי, נתנה אף היא דחיפה לנושא, כי הקמת תשתית להתקנת מערכות אבטחה יצרה את האפשרות להשתמש בתשתית זו לשדרוג הבית לבית עם מערכת חכמה.

מה העלות והמחיר של מערכת לבית חכם ?

טווח המחיר הוא רחב ומתחיל למערכת בסיסית באיזור ה 8,000 ש"ח ויכול להגיע לכ – 180,000 ש"ח, נשמח ליעץ ולתת לכם הצעת מחיר ללא התחייבת למערכת על פי הצרכים שלכם.

צריכים יעוץ ? מלאו פרטים

שאלה: האם אפשר לקבל הסבר קצר איך עובד בית חכם ?

תשובה: אנשי המקצוע של חברת ספייטק ישמחו להעניק לכם הסבר מפורט על כל מערכת אבטחה שתתאים לצרכים שלכם, כולל מערכות לבית החכם. בכל אופן, בקיצור נענה מה זה בית חכם : המערכת מאפשרת שליטה מיידית או תכנות מראש על מספר מערכות :

  • התאורה
  • המזגנים
  • התריסים
  • מערכות השמע והוידאו
  • הקומקום החשמלי
  • מכונת האספרסו
  • ההשקיה.

למעשה ניתן לחבר לבית עם מערכת חכמה כל מוצר חשמלי ביתי.

הבית החכם שולט כמובן גם על מערכת האבטחה לבית, כלומר: האינטרקום, מערכת האזעקה ומצלמות האבטחה.

הממשק הוא נוח ופשוט לשימוש ואפשר לחברו גם למכשירי הטלפון הסלולריים המתקדמים.

לדוגמה, ניתן להדליק את המזגנים, לפתוח את הוילונות ואפילו את דלת הכניסה מהטלפון הסלולרי, וכמובן לכבות ולשלוט על כל המכשירים החשמליים ביציאה מהבית.

ניתן גם לעקוב אחר הנעשה בבית כשנמצאים הרחק ממנו באמצעות האינטרנט (דרך המחשב או הטלפון הסלולרי).

היתרונות של הבית החכם הם חסכון בהשקעה (במקום לרכוש מספר מערכות ולהתקין אותן בנפרד ניתן להשתמש בתשתית אחת); ותכנון שאינו פוגם בעיצוב הבית.

שאלה: האם אפשר להרחיב מעט בנושא השליטה והבקרה של הבית ?

תשובה: התכנות המוקדם של המעבד מאפשר סידרת פעולות רציפות ועוקבות, וניתן מספר דוגמאות:

  • בבוקר עם צלצול השעון החשמלי המעורר מיד נפתחים הוילונות והתריסים, נדלק הדוד החשמלי לחימום מים למקלחת, הקומקום נדלק ומרתיח את המים והטלויזיה או הרדיו מתחילים לפעול.

  • בעת היציאה מהבית בלחיצת כפתור "יציאה" נסגרים התריסים, כבים האורות, כל המכשירים החשמליים מנותקים מהחשמל, דלת הכניסה ננעלת ומערכת האבטחה נדרכת.

  • חזרנו הביתה, עם הלחיצה על כפתור "כניסה" תנוטרל מערכת האבטחה, הוילונות והתריסים ייפתחו, האורות יידלקו, המזגן יתאפס על הטמפרטורה הרצויה ועוד כהנה וכהנה פעולות שתוכנתו מראש.

שאלה: כיצד בא לביטוי החיסכון בחשמל?

תשובה: כמה דוגמאות לחיסכון בחשמל: במידה שהמערכת מזהה שבחדר מסוים בבית לא קיימת פעילות, התאורה בחדר זה ומיזוג האוויר ייכבו; אם תאורת החצר דלוקה והמערכת מזהה שהחצר ריקה מפעילות, תאורת החצר תכבה.

אם המשפחה הלכה לישון, הבית יעבור למצב שינה, כולל דריכת מערכת האבטחה, כיבוי כל מכשירי החשמל, התאורה, התריסים, והעברת מערכת הקירור או החימום הביתי למצב שינה שהוגדר מראש.